ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΑΛΑΤΙΑΝΗΣ ΙΛΙΟΥ               

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 • Προσκύνημα στην Τήνο
  Προσκύνημα στην Τήνο
  Η Ενορία της Παναγίας Παλατιανής θα πραγματοποιήσει μονοήμερη εκδρομή στις 17 Οκτωβρίου 2015 ημέρα Σάββατο, στο νησί της Παναγίας της Μεγαλόχαρης την Τήνο! Κόστος συμμετοχής 50€. Πληροφορίες στον Ιερό Ναό.
 • Αγρυπνία
  Αγρυπνία
  Αγρυπνία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό μας επί τη εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου. Η Αγρυπνία θα αρχίσει το βράδυ της Τετάρτης 7/9 στις 8.30 μ.μ. και θα περατωθεί στις 1 π.μ.
 • Αγρυπνία επι τη μνήμη των Αποστόλων Πέτρου & Παύλου
  Αγρυπνία επι τη μνήμη των Αποστόλων Πέτρου & Παύλου
  "Αγρυπνία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό μας επί τη μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τους οποίους τιμά η Εκκλησία με την ενεστώσα νηστεία. Η Αγρυπνία θα αρχίσει το βράδυ της Κυριακής 28/6 στις 8.30 μ.μ. και θα περατωθεί στις 1 π.μ."
 • ΑΝΑΚΑΛΥΜΜΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
  ΑΝΑΚΑΛΥΜΜΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 25-31/8/2015
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 25-31/8/2015
    1η ημέρα: Αναχώρηση από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη. Στάση καθ’ οδόν για καφέ και γεύμα. Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Προαιρετικό γλέντι ή δείπνο. Διανυκτέρευση.   2η ημέρα: Πρωινό. Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη νωρίς το πρωί. Διέλευση τελωνείου Κήπων. Στάση στην Ραιδεστό και στη Συληβρία, όπου θα επισκεφθούμε το πατρικό σπίτι του Αγ. Νεκταρίου. Καθ’ οδόν γεύμα. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη. Ξενάγηση στο Μπαλουκλί και στην Παναγία των Βλαχερνών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.   3η ημέρα: Πρωινό. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Επίσκεψη στην Αγία Σοφία, στο Μπλέ Τζαμί, στην Αγία Ειρήνη, στον Ιππόδρομο, στη Στήλη του Μεγ. Κωνσταντίνου, στο υδραγωγείο του Ιουστινιανού, στο Τοπ-Καπί και το Ντολμά-Μπαχτσέ. Γεύμα. Χρόνος ελεύθερος στο Καπαλί Τσαρσί (σκεπαστή αγορά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ γλέντι με ζωντανή μουσική και oriental. Διανυκτέρευση.   4η ημέρα: Πρωινό. Αναχώρηση με ναυλωμένο πλοίο για την Χάλκη και  την Πρίγκηπο. Γεύμα ατομικό. Το βράδι κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.   5η ημέρα: Πρωινό. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο και συνάντηση με τον Πατριάρχη, στη Μεγάλη του Γένους Σχολή, στη Μονή της Χώρας, στο Πιέρ Λοτί με θέα τον Κεράτιο κόλπο από ψηλά, στον Πύργο του Γαλατά, στον Ναό των Αγίων Σεργίου και Βάκχου (Μικρή Αγία Σοφία) και τα Τείχη του Γεντί Κουλέ.  Δείπνο στο Κουμ – Καπί. Διανυκτέρευση.   6η ημέρα: Πρωινό. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια. Αναχώρηση από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό την Κομοτηνή. Άφιξη στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.   7η ημέρα: Πρωινό. Αναχώρηση από Κομοτηνή για Αθήνα, με ενδιάμεση στάση καθ’ οδόν. Μικρή στάση στην Νέα Καρβάλη Καβάλας, όπου θα προσκυνήσουμε το ιερό λείψανο του Αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου. Άφιξη στην Αθήνα. Τέλος εκδρομής ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  370 €   ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:   - η  μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν - η  μεταφορά αποσκευών - αρχηγός/συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής - οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων, σε δίκλινα δωμάτια με λουτρό - οι ξεναγήσεις και περιηγήσεις του προγράμματος - 5 ημέρες ξεναγός στην Κωνσταντινούπολη - 1  πρωινό και 1 δείπνο στην Αλεξανδρούπολη - 4 πρωινά στο ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη - 4  δείπνα εκτός ξενοδοχείου στην Κωνσταντινούπολη - 1 πρωινό και 1  δείπνο στην Κομοτηνή     ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:   - τα διαβατήρια - τα εισιτήρια για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους - οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα     Σημειώσεις:   - Οι ενήλικες μπορούν να ταξιδέψουν με Διαβατήριο ή με νέου τύπου Αστυνομική Ταυτότητα (που να περιέχει και λατινικούς χαρακτήρες). Τα παιδιά μόνο με Διαβατήριο. - Για επιλογή μονόκλινου δωματίου υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση στην τιμή συμμετοχής 20 € την βραδιά για Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, και 25 € την βραδιά για Κωνσταντινούπολη.
 • Συγκινητικές οι πρώτες δηλώσεις του Αχρίδος Ιωάννη (ΒΙΝΤΕΟ)
  Συγκινητικές οι πρώτες δηλώσεις του Αχρίδος Ιωάννη (ΒΙΝΤΕΟ)
  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Μια συγκινιτική έκπληξη επεφύλαξε στους παρισταμένους του 1ου Διεθνές Συνεδρίου Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος κατά την επίσημη έναρξη αυτού.   Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Παύλος παρουσίασε ως ειδικό προσκεκλημένο του Συνεδρίου, τον πρόσφατα αποφυλακισμένο Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Ιωάννη ο οποίος έφτασα στην Αθήνα έκτακτα από την Αγία Πετρούπολη.   "Σας ευχαριστώ όλους και όλη την Εκκλησία που προσευχόσασταν για εμένα όταν ήμουν στην φυλακή" ανέφερε συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης. Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης τόνισε: "Έλεγα τότε ότι εύκολα είναι να είσαι στην φυλακή όταν έχεις την Εκκλησία μέσα σου, επειδή αυτή η Εκκλησία μπορεί να βγάλει τον άνθρωπο από τον Άδη αλλά και από την φυλακή."   Romfea.gr
 • Αγρυπνίες μηνός Μαΐου
  Αγρυπνίες μηνός Μαΐου
  ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ - Την Τρίτη 19.05.2015, στον Ιερό Ναό μας θα τελεσθεί Αγρυπνία επί τη Αποδόσει της εορτής του Πάσχα, από τις 8.30 μ.μ. έως τις 1 π.μ. περίπου. - Επίσης, την Τετάρτη 20.05.2015, στον Ιερό Ναό μας θα τελεσθεί Αγρυπνία επί τη εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, από τις 8.30 μ.μ. έως τις 1 π.μ. περίπου.   Για να μην χάσει κανείς εργαζόμενος την ομορφιά αυτών των ημερών...
 • O Ποιμενάρχης μας κ. Αθηναγόρας στο Ναό μας...
  O Ποιμενάρχης μας κ. Αθηναγόρας στο Ναό μας...
  Την προσεχή Κυριακή 17 Μαΐου, μέσα στην πασχάλια χαρά της Αναστάσεως, θα έχουμε την χαρά και την τιμή να τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό μας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. κ. Αθηναγόρας.
 • Η Εκκλησία αγκαλιάζει το internet
  Η Εκκλησία αγκαλιάζει το internet
  1ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής 7, 8, 9 Μαϊου 2015, Divani Apollon Palace, Καβούρι   Τις δύο τελευταίες δεκαετίες η ανθρωπότητα έχει γίνει μάρτυρας μιας πρωτόγνωρης έκρηξης στον τομέα της ανάπτυξης των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας. Στο καινοφανές αυτό σκηνικό δεν υστέρησαν οι κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες και οι ανά την Οικουμένη ορθόδοξοι πιστοί, αξιοποιώντας κατά το δυνατόν τα μέσα αυτά για να διαδώσουν το θείο λόγο και τις αρχές της αυθεντικής χριστιανικής πνευματικότητας. Το Ινστιτούτο Έρευνας Διάσωσης και Προβολής Πνευματικών και Πολιτιστικών Παραδόσεων «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός», το οποίο δραστηριοποιείται επί μακρόν στο χώρο αυτόν μέσω του διαδικτυακού περιοδικού «ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ www.pemptousia.gr», αποφάσισε σε συνεργασία με τις ορθόδοξες διαδικτυακές πύλες «Orthodox Christian Network» (myocn.net, επίσημο όργανο της Συνέλευσης των Ορθοδόξων Επισκόπων Αμερικής, SCOBA) και «Bogoslov» (bogoslov.ru, του τμήματος Θεολογικής Μόρφωσης του Πατριαρχείου της Μόσχας), τη σύγκληση Διεθνούς Συνεδρίου, στο οποίο θα αποτιμηθεί το συντελεσθέν έργο των Ορθοδόξων στον τομέα της Ποιμαντικής των Ψηφιακών Μέσων, θα τεθούν οι προβληματισμοί για τη δυναμική της Ορθόδοξης Παρουσίας στο συγκεκριμένο χώρο και θα συζητηθούν οι προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη του ορθόδοξου λόγου στον κυβερνοχώρο. Απώτερος σκοπός της Συνεδρίου, εκτός της αλληλογνωριμίας των υπευθύνων των Ορθόδοξων Ψηφιακών Μέσων, είναι ο συντονισμός των προσπαθειών τους προς μία αποτελεσματικότερη και προς δόξαν Θεού εκφορά του λόγου του Ευαγγελίου στους χρήστες των μέσων αυτών, καθώς και η απαρχή μιας συγκροτημένης και από κοινού προσπάθειας για τη σπορά των αξιών της ορθοδόξου παραδόσεως προς πάντα άνθρωπον καλής θελήσεως. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις  7, 8 και 9 Μαΐου 2015, στο ξενοδοχείο Divani Apollon στο Καβούρι Αθηνών, και  οι εργασίες του τελούν υπό την υψηλή αιγίδα της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Πρόκειται δε να παραστούν ως ομιλητές 75 ειδικοί επί του θέματος Ορθόδοξοι κληρικοί και λαϊκοί από 21 χώρες, που εκπροσωπούν όλες τις δικαιοδοσίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στην Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου συμμετέχουν οι: Πρωτοπρεσβύτερος  Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρωτοπρεσβύτερος  Christopher Metropulos, Διευθυντής της Ορθόδοξης διαδικτυακής πύλης myocn.net, Πρωτοπρεσβύτερος  Pavel Velikanov, Καθηγητής της Θεολογικής Ακαδημίας Μόσχας και αρχισυντάκτης της Θεολογικής πύλης «bogoslov.ru», Πρωτοπρεσβύτερος  Jivko Panev, Αναπλ. Καθηγητής του Ορθοδόξου Θεολογικού Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και Διευθυντής της Γαλλόφωνης ορθόδοξης διαδικτυακής πύλης orthodoxie.com Πρωτοπρεσβύτερος  Constantin Coman, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου.   Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίουwww.dmopc15.com
 • Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην ενορία μας
  Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην ενορία μας
    Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης θα έχουμε την χαρά και ευλογία να τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Ναό μας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. κ. Αθηναγόρας. Είναι σημαντικό το ότι  τελείται η Θεία Λειτουργία από τον επίσκοπό μας, ιδιαίτερα κατ' αυτή την ημέρα που εορτάζουμε την ανάμνηση της παράδοσης του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας (Λειτουργίας), κατ'εξοχήν έργο του επισκόπου. Για τον λόγο αυτό,  η Λειτουργία που τελείται από ιερείς, προσφέρεται και "αναφέρεται" (άνω-φέρεται) εξ ονόματος του επισκόπου, αλλιώς δεν είναι έγκυρη. " Ὅπου ὁ ἐπίσκοπος, ἐκεῖ καὶ ἡ Ἐκκλησία ἔστω"
 • 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
  25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
  Εκδήλωση τιμής για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.                               Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, 7:00μ.μ. Κατηχητικές και Νεανικές Συνάξεις Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλατιανής.   Αδέλφια ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την Ελευθερία της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω! Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
 • Σύναξη με τσάι και προβολή ταινίας 22 Μαρτίου 2015
  Σύναξη με τσάι και προβολή ταινίας 22 Μαρτίου 2015
  Σύναξη με τσάι και προβολή ταινίας 22 Μαρτίου 2015
 • Σύναξη με τσάι και προβολή ταινίας
  Σύναξη με τσάι και προβολή ταινίας
 • Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας
  Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας
  Την Κυριακή 01.02.2015, στον Ιερό Ναό Παναγίας Παλατιανής Ιλίου, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ώρα ενάρξεως 20:30 μ.μ.             
 • "Το παρεκκλήσι του Αγγέλου"
  "Το παρεκκλήσι του Αγγέλου"
  Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015, ώρα 06:30 μ.μ. θα γίνει προβολή κινηματογραφικής ταινίας στο Πνευματικό κέντρο του Ναού μας "Το παρεκκλήσι του Αγγέλου". Είναι μια Ρώσικη ταινία και μιλάει για την Ορθοδοξία και τις διώξεις που έγιναν στη κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση. Η ταινία περιγράφει την επιστροφή στην πίστη και την εξιλέωση ενός σοβιετικού πράκτορα που είναι γιος ιερέως και την επίσκεψη του σε ορθόδοξο μοναστήρι με φυγάδες ρώσους μοναχούς στη γειτονική Φινλανδία, για την εκτέλεση μυστικής αποστολής. Θα τον συνοδεύει ένα παιδί που θα γίνει ο άγγελός του...... Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.